Eiken Parket eiken parket keuze eiken parket plaatsing van parket prijzen links contact actueel info@eiken-vloeren.com

 

eiken vloeren

eiken parket | parket in eikenhout

Hout Van Wilder, Gent, Oost-Vlaanderen, België

info@eiken-vloeren.com
0497/440.464

 

 Eiken parket of massief parket in eik

Eiken parket is een type vloerbedekking gemaakt van eikenhout dat populair is in ons land en vele andere Europese landen.

Parketvloeren hebben een lange geschiedenis en worden gewaardeerd om hun duurzaamheid, warme uitstraling en natuurlijke schoonheid.

Eiken parket bestaat uit individuele houten planken die worden gelegd in een bepaald geometrisch patroon, soms in een visgraatvorm of Hongaarse punt of in een mozaïekontwerp.

Massief of samengesteld parket ?

De planken zijn gemaakt van massief eikenhout of kunnen bestaan uit een meerlaagse constructie, bekend als samengesteld eiken parket.

Deze lamelparketvloeren bestaan uit een toplaag van massief eikenhout en een onderlaag van multiplex op basis van berkenhout.

Het plaatsen van een eiken parket kan variëren, afhankelijk van het gekozen patroon en de specifieke installatiemethode. Het kan worden gelijmd, genageld, of zwevend worden gelegd.

Bekijk even ons uitgebreide gamma aan massief en samengesteld eiken parket.

De plaatsing van eiken parket

Wij kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste installatiemethode op basis van je specifieke situatie. Wil je zelf instaan voor de plaatsing, dan kan je op deze site een stap-voor-stap handleiding lezen.

Uiteraard kan je ook een beroep doen op onze ervaren en professionele installateurs.

Afwerking en onderhoud

Eiken parketvloeren of plankenvloeren kunnen worden afgewerkt met verschillende soorten coatings, zoals olie, lak of was. Deze afwerkingen beschermen het hout tegen slijtage en geven het een mooie glans.

Regelmatig onderhoud, zoals stofzuigen en dweilen met een vochtige doek, kan helpen om de levensduur van de eiken vloer te verlengen en de natuurlijke schoonheid te behouden.

Wij bieden een ruim gamma producten aan voor de plaatsing en behandeling van eiken parket.

Eiken parket is een populaire keuze voor vloerbedekking in België vanwege de duurzaamheid, de warme uitstraling en de tijdloze elegantie die het aan een ruimte geeft.

Eik (Quercus Robur) is een houtsoort van bij ons en wordt al sedert eeuwen gebruikt in de bouw.

Eiken parket heeft bewezen zo goed als onvergankelijk te zijn.

Koop uw eiken parket rechtstreeks

Een parket in eik is -net zoals vele andere houten vloeren- voor het leven. Met zorg uitgekozen, vakkundig geplaatst en met liefde onderhouden, wordt uw eiken vloer de trots van uw woning.

Wij zullen u bijstaan om een perfecte keuze te maken, waarbij prijs en kwaliteit voorop staan.

Koop rechtstreeks bij Hout Van Wilder, invoerder en groothandel.

Instagram Hout Van WilderFacebook Hout Van Wilder